Bel ons:

024 323 09 60

Openingstijden:

Ma-Vr: 08:00 - 17:00

Duurzaamheid in de bouwsector

Praktijkvoorbeelden

Boerboom Nijmegen erkent de groeiende wens van opdrachtgevers en partners omtrent duurzaamheid en circulariteit. Wij nemen het milieu en de samenleving serieus. Daarom streven wij naar het voldoen aan hogere eisen op het gebied van materialen en bouwprocessen, met duurzaam bouwen als leidraad. Samen werken wij aan een verbetering van het woon- en leefmilieu. In dit artikel - als vervolg op het eerste artikel - een aantal praktijkvoorbeelden van duurzaam bouwen door Boerboom Nijmegen.

Hergebruik van gevelbeplating

Bij het Montessori College heeft Boerboom Nijmegen de gevelbeplating hergebruikt. In plaats van nieuwe materialen aan te schaffen, zijn de bestaande gevelplaten zorgvuldig gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd. Dit heeft niet alleen geleid tot kostenbesparingen, maar ook tot het verminderen van de hoeveelheid bouwafval en het behoud van waardevolle grondstoffen.

Efficiënt afvalbeheer en recycling 

Bij Boerboom Nijmegen zijn we toegewijd aan efficiënt afvalbeheer en recycling op de bouwplaats. We hebben verschillende maatregelen genomen om waar mogelijk afval te verminderen en grondstoffen te hergebruiken. Zo verzamelen we restafval als zaagsel en houtsnippers voor Plosplan. Zij zijn specialist in het duurzaam verwerken van deze materialen tot onder andere bodembedekkers voor dierverblijven en het produceren van houtpellets voor het verwarmen van ruimtes en het opwekken van energie.

Op kantoor scheiden we afvalstromen zoals plastic en papier, metaal, piepschuim, hout en keramische tegels. We hebben ook speciale lampen bakken voor het verzamelen en recyclen van tl-buizen en elektronische apparaten.

Minimaal materiaalverlies

Waar mogelijk gooien we zo min mogelijk weg. Er gaat bijvoorbeeld geen hele lengte kozijnhout in de container. Echt alleen zaagverlies wordt weggegooid. Bij het frezen worden zodoende nieuwe glaslatten gemaakt, waardoor we de reststukken optimaal benutten. Door deze aanpak minimaliseren we niet alleen de hoeveelheid bouwafval, maar dragen we ook bij aan een efficiënt gebruik van grondstoffen.

Duurzaam bouwen speelt een essentiële rol in het creëren van een betere toekomst. We blijven ons inzetten in al onze bouwprojecten. Samen met jou streven we naar een positieve impact op het milieu en de samenleving.

Meer Nieuws items

Ons jaaroverzicht van 2023

Meer informatie

Trends & ontwikkelingen van de bouwsector

Meer informatie

Ons jaaroverzicht van 2022

Meer informatie

Verbouwing Doornroosje foyer afgerond

Meer informatie

Verbouwing SSH& Welgelegen met sanitaire wandpanelen

Meer informatie

Verbouwing Doornroosje foyer start juli 2022

Meer informatie

Duurzaam bouwen: 3 praktijk voorbeelden

Meer informatie

Boerboom implementeert badkamer renovatie panelen

Meer informatie
crossmenu