Bel ons:

024 323 09 60

Openingstijden:

Ma-Vr: 08:00 - 17:00

Duurzaam bouwen: 3 praktijk voorbeelden

In de bouwsector zijn duurzaamheid en circulariteit steeds belangrijker wordende begrippen. Bij Boerboom Nijmegen beamen we deze groeiende wens vanuit klanten en partners. Het milieu en onze samenleving stellen hogere eisen waaraan voldaan moet worden op het gebied van onder meer materialen en bouwprocessen. Boerboom Nijmegen volgt deze ontwikkelingen op de voet en houdt duurzaam bouwen als leidraad aan in de aanpak. Samen werken wij aan een verbetering van het woon- en leefmilieu.

1. Fietsenstalling omgebouwd tot woningen

Door het kamertekort bij SSH& Galgenveld, is er op slimme én duurzame wijze gebruik gemaakt van de al bestaande ruimte, namelijk de fietsenstalling. Deze is omgebouwd tot kamers, de vijftal fietsenbergingen is naar buiten gebracht. De hemelwaterafvoer is afgekoppeld van het riool, waardoor dit water terechtkomt in een walli. Bijzonder is dat de fietsenkelder rondom de bomen heen is gebouwd, zodat deze behouden blijven. Hierboven op is een sedumdak geplaatst.

2. Uitbouw lokalen met hergebruikte materialen

De materialen zijn op basis van duurzaamheid uitgekozen. De opbouw is afgewerkt met een sedum dak. De beplanting op het dak zorgt voor bescherming tegen extreme temperatuurverschillen en is dus een natuurlijke isolatie. De aluminium kozijnen zijn uit de oude muur gehaald en hergebruikt bij de opbouw van het Montessori College. In normale gevallen zou dit worden weggegooid, maar bij Boerboom Nijmegen vonden we dit zonde.

3. Verbouw kantoor SSH& Laan van Scheut

Bij het verbouwen van het kantoor SSH& Laan van Scheut hebben we oude plafondplaten hergebruikt. Deze plafondplaten, afkomstig van systeemplafond zijn als spouwisolatie ingezet tijdens de renovatie. Bovendien zijn de aluminium binnenkozijnen hergebruikt.

Duurzaam bouwen: het effect van ons handelen

Bij het realiseren, onderhouden en het daadwerkelijk bouwen, is het vertrekpunt dat dit op een zo duurzaam mogelijke manier bewerkstelligt wordt. Er zijn tal van redenen waarom Boerboom Nijmegen kiest voor duurzaam bouwen waar mogelijk: we bouwen letterlijk aan de toekomst waarbij er gebruik gemaakt kan worden van slimme innovatieve technieken en bouwstijlen. Wij kijken structureel naar mogelijkheden voor het hergebruiken van materialen, natuurinclusief bouwen met bijvoorbeeld sedumdaken en zoeken materialen uit die rekening houden met het milieu en de gezondheid.

Meer Nieuws items

Ons jaaroverzicht van 2023

Meer informatie

Trends & ontwikkelingen van de bouwsector

Meer informatie

Duurzaamheid in de bouwsector

Meer informatie

Ons jaaroverzicht van 2022

Meer informatie

Verbouwing Doornroosje foyer afgerond

Meer informatie

Verbouwing SSH& Welgelegen met sanitaire wandpanelen

Meer informatie

Verbouwing Doornroosje foyer start juli 2022

Meer informatie

Boerboom implementeert badkamer renovatie panelen

Meer informatie
crossmenu