Bel ons:

024 323 09 60

Openingstijden:

Ma-Vr: 08:00 - 17:00

Boerboom implementeert badkamer renovatie panelen

In de bouw- en infrastructuursector wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is Boerboom Nijmegen ook op zoek naar mogelijkheden om verder te verduurzamen. Van het hergebruiken van al bestaande middelen, zoveel mogelijk groen laten terug te komen door middel van het plaatsen van sedumdaken tot het gebruik van duurzame(re) bouwmaterialen. Sinds kort hebben wij nieuwe badkamer panelen geïmplementeerd in onze aanpak. Een duurzamere tegelsoort die daarnaast nog eens vele voordelen op andere aspecten met zich meebrengt.

Fibo wandpanelen

De duurzame(re) wandpanelen wat in dit artikel besproken wordt, zijn van het merk Fibo. Een snel en duurzame alternatief voor tegelwerk bij badkamerrenovaties. Het wandpaneel is vervaardigd uit duurzame materialen en bevat drie lagen: hoogwaardige kunststof toplaag (HPL), 7-laags WBP multiplex van berkenhout en tot slot een versterkte achterzijde met dampscherm. De wandpanelen worden gemaakt van PEFC gecertificeerd berkenhout. Het hout is dus afkomstig uit een duurzaam beheerd bos en dit bos blijft in stand. De badkamer panelen zijn kant-en-klaar en voorzien van een waterdichte klikverbinding. Wat deze wandpanelen geschikt voor sanitair maakt is dat ze antibacterieel en ongevoelig voor schimmels zijn.

Badkamer panelen van Fibo
De sanitaire wandpanelen waar Boerboom Nijmegen mee werkt.

De voordelen van de badkamer renovatie panelen

Allereerst hebben wij een proef uitgevoerd bij de renovatie van een badkamer met deze sanitaire wandpanelen.

De voordelen op een rij:

  • Verkorte doorlooptijd - Het werken met dit product verkort de doorlooptijd van grootschalige renovatieprojecten. De wandpanelen zijn snel te plaatsen en worden als het ware in elkaar geklikt. De efficiënte is verhoogd doordat de tijd die het in beslag neemt, is voornamelijk het op maat zagen van de platen. Het renoveren van badkamers met traditionele sanitair tegels neemt gemiddeld één week in beslag in verhouding tot deze wandpanelen, hierbij kunnen wij twee badkamers per week renoveren.
  • Vermindert bouwoverlast voor bewoners - Doordat er geen slijpmachines aan te pas komen in vergelijking met traditionele tegels, ontstaan er minder troep en herrie nadien. Bovendien kunnen de wandpanelen over de originele tegels heen geplaatst worden. Enkel lijmwerk, stuken is niet nodig.
  • Onderhoudsvriendelijk - Geen voegen, enkel kitnaden dienen hierbij gecontroleerd te worden. Indien er toch iets mis, kan de hele plaat vervangen worden. Zoals eerder beschreven zijn de wandpanelen antibacterieel en klikken ze in elkaar waardoor er geen schimmels kunnen ontstaan.

Meer Nieuws items

Ons jaaroverzicht van 2023

Meer informatie

Trends & ontwikkelingen van de bouwsector

Meer informatie

Duurzaamheid in de bouwsector

Meer informatie

Ons jaaroverzicht van 2022

Meer informatie

Verbouwing Doornroosje foyer afgerond

Meer informatie

Verbouwing SSH& Welgelegen met sanitaire wandpanelen

Meer informatie

Verbouwing Doornroosje foyer start juli 2022

Meer informatie

Duurzaam bouwen: 3 praktijk voorbeelden

Meer informatie
crossmenu